για προχωρημένους I

Σεμινάριο χειροποίητου κοσμήματος για προχωρημένους

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Στο σεμινάριο για προχωρημένους Ι θα μάθουμε να κατασκευάζουμε καστόνια, δηλαδή θήκες από μέταλλο για να εντάξουμε στα κοσμήματά μας ημιπολύτιμους λίθους και στη συνέχεια θα μάθουμε να χρησιμοποιούμε υγρό γυαλί και πολύχρωμες ρητίνες ή ψυχρό σμάλτο. Τέλος θα μάθουμε μια μορφή ψυχρής σύνδεσης με μεγάλο κατασκευαστικό και σχεδιαστικό ενδιαφέρον. Οι καινούργιες τεχνικές θα μας επιτρέψουν να κατασκευάσουμε πιο σύνθετα σχέδια και να πειραματισούμε με νέες φόρμες. Ταυτόχρονα θα ασκηθούμε σε πιο δύσκολες και σύνθετες κολλήσεις, ενώ θα χρησιμοποιήσουμε και τις γνώσεις που έχουμε ήδη αποκτήσει.  Στο εργαστήριο διδάσκει η σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ηλιοπούλου, απόφοιτος του Metropolitan University στο Λονδίνο. (instagram: myotherkey, http://www.myotherkey.wordpress.com)
Τμήματα: έως 6 ατόμων
Διάρκεια: 8 εβδομάδες σε αντίστοιχες τρίωρες συναντήσεις (6.00-9.00)
Επικοινωνείστε μαζί μας για να κλείσετε τη θέση σας
Κόστος: 240 ευρώ (+ΦΠΑ)
Τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε παρέχονται από το εργαστήριο.

Αναλυτικά οι τεχνικές που θα διδαχθούν:

 

Κατασκευή καστονιού σε διάφορα σχήματα, δέσιμο ημιπολύτιμων λίθων.

Το καστόνι είναι μια θήκη από μέταλλο η οποία μας επιτρέπει να εντάξουμε ημιπολύτιμους λίθους στα κοσμήματά μας, κι έτσι μας ανοίγει ένα ολόκληρο κόσμο νέων δυνατοτήτων και σχεδίων. Μαθαίνουμε να διαμορφώνουμε και να κολλάμε διάφορα σχήματα καστονιών καθώς και καστόνι με ακίδες για ανομοιόμορφες πέτρες και κατασκευάζουμε μενταγιόν, κολλιέ και δαχτυλίδι με καστόνι. Πληροφορίες για τα είδη και τις ποικιλίες των ημιπολύτιμων λίθων.

Τεχνική του ψυχρού σμάλτου με χρήση εποξεικής ρητίνης.

Οι διαφανείς εποξεικές ρητίνες μπορούν να χρωματιστούν και να τοποθετηθούν σε ρευστή μορφή σε διάφορες θήκες ή υποδοχές στο μέταλλο εμπλουτίζοντας τα κοσμήματά μας με λαμπερά χρώματα. Όταν στεγνώσουν είναι πολύ ανθεκτικές. Μια τεχνική που ανοίγει τη φαντασία μας σε καινούργια σχέδια και δυνατότητες. Κατασκευή μενταγιόν με τεχνική θήκης και τεχνική διάτρητου σάντουιτς.

Ένθεση υγρού γυαλιού στο μέταλλο

Το υγρό γυαλί είναι μια εντελώς διάφανη ρητίνη που μας επιτρέπει να ενθέσουμε διάφορα αντικείμενα (φωτογραφίες, βότσαλα, κοχύλια, ξύλο και ό,τι άλλο φανταστούμε), που θα είναι ορατά μέσα στην μάζα της ρητίνης όταν αυτή στεγνώσει. Μαθαίνουμε την σωστή ένθεση του υγρού γυαλιού σε θήκες από μέταλλο που έχουμε κατασκευάσει ως μέρος του κοσμήματός μας και δημιουργούμε κοσμήματα που λένε μια προσωπική ιστορία.

Ψυχρή συγκόλληση με πριτσίνια (σύνδεση μερών κοσμημάτων με χειροποίητα καρφιά)

 Με τα πριτσίνια μπορούμε να συνδέσουμε δύο ή περισσότερα κομμάτια μετάλλου, καθώς επίσης και μέταλλο με άλλα μη μεταλλικά υλικά, όπως δέρμα, κόκκαλο, όστρακο, πλεξιγκλάς, πέτρα και μέταλλα που δεν κολλιούνται με ασημοκόλληση όπως το τιτάνιο και το αλουμίνιο. Θα κατασκευάσουμε σκουλαρίκια  με δύο διαφορετικά υλικά και διάτρητο βραχιόλι με δύο μέταλλα.

Απάντηση