για προχωρημένους II

Προχωρημένοι ΙΙ

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτό το σεμινάριο απευθύνεται σε ανθρώπους που γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές της κατασκευής κοσμήματος με πρώτη ύλη το μέταλλο, δηλαδή κόψιμο, λιμάρισμα και ασημοκόλληση, και έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Προχωρημένοι Ι . Στο σεμινάριο Προχωρημένοι ΙΙ μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε τρισδιάστατες φόρμες στο μέταλλο και να δημιουργούμε εντυπωσιακά κοσμήματα με όγκο, αλλά πολύ ενδιαφέρουσες τεχνικές διακόσμησης της επιφάνειας του μετάλλου. Σε κάθε μάθημα συζητάμε τα σχέδιά μας και βρίσκουμε μαζί τον καλύτερο τρόπο για να τα ολοκληρώσουμε. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να δημιουργούν δικά τους πρωτότυπα και ευφάνταστα σχέδια.
Στο εργαστήριο διδάσκει η σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ηλιοπούλου, απόφοιτος του Metropolitan University στο Λονδίνο. (www.myotherkey.wordpress.com)

Τμήματα: έως 6 ατόμων

Διάρκεια: 8 εβδομάδες σε αντίστοιχες τρίωρες συναντήσεις

Ημερομηνίες θα ανακοινωθούν

Κόστος: 230 ευρώ (+ΦΠΑ)
Τα εργαλεία και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε παρέχονται από το εργαστήριο.

Αναλυτικά οι τεχνικές που θα διδαχθούν:

-Δημιουργία ημισφαιρίου και σφαίρας

Δημιουργούμε ημισφαίρια και σφαίρες από μέταλλο ή συνδυάζοντας διαφορετικά μέταλλα, σφυρηλατώντας τα μέσα σε ειδικές μήτρες και παίζουμε δημιουργώντας μενταγιόν , σκουλαρίκια και δαχτυλίδια με κύριο στοιχείο την σφαίρα. Πως λειτουργεί το κοίλο και το κυρτό σχεδιαστικά και κατασκευαστικά; Πως συνδυάζουμε διαφορετικά μεγέθη και κυρτότητες; Πως συνδυάζουμε τη σφαίρα με τις προηγούμενες γνώσεις μας;

Δημιουργία άλλων τρισδιάστατων μορφών στο μέταλλο: κώνος και κύλινδρος

Συνεχίζουμε τις τρισδιάστατες μορφές μαθαίνοντας να κατασκευάζουμε κύλινδρο και κώνο, φτιάχνοντας πρωτότυπες κλειστές φόρμες -κουτιά που μας επιτρέπουν να σχεδιάσουμε εντυπωσιακά κοσμήματα-αντικείμενα. Προσπαθούμε να δούμε τη φόρμα από όλες τις πλευρές, να την αντιστρέψουμε να την παραμορφώσουμε, να την κόψουμε εγκάρσια ή κάθετα και να την διακοσμήσουμε με όσα έχουμε μάθει μέχρι τώρα.

– Δημιουργία κουτιού: κύβος και παραλληλεπίπεδο

Μαθαίνουμε να κατασκευάζουμε κλειστό κουτί με κάθετες πλευρές δημιουργώντας ένα μενταγιόν φυλαχτό.

-Κατασκευή: Δαχτυλίδι-κουτί

Τώρα που έχουμε δει αρκετές τρισδιάστατες κατασκευές μπορούμε να κατασκευάσουμε ένα τρισδιάστατο δαχτυλίδι κουτί σε δικό μας σχέδιο

– Εγχάραξη με την τεχνική της διάβρωσης με νιτρικό οξύ

Μια πολύ γοητευτική παλαιά τεχνική, που μας επιτρέπει να χαράζουμε με ευκολία δικά μας σχέδια πάνω στο μέταλλο. Πειραματιζόμαστε με διάφορους τύπους και τρόπους χάραξης και παράγουμε μια σειρά από σχέδια.